onsdag, januar 30, 2008

Back to blue and white


Så var mine "fargerike" dager over igjen i denne omgang... og ønsket om å returnere tilbake til (mine) basisfarger blått og hvitt, på kjøkkenet og i stuen, ble for sterkt. Været har i det siste vært rett og slett vårlig, og med våren kommer alltid ønsket om blått.


I begynnelsen av januar dukket det opp diverse pastellfarger og fargerike tepper i stuen, og jeg begynte å hekle på et fargerikt bølgeteppe. Men nå har altså blått og hvitt blitt funnet fram igjen, og det hersker fred og ro i huset... Mine favorittmønstre innen blått og hvitt er ruter og striper, både i tekstiler, kopper og kar.


I det siste har jeg også blitt fasciner av emaljerte hverdagsting, og forrige uke kjøpte jeg denne kaffekannen på loppis (til 40 kroner). Ellers så er blåhvite engelske kopper og mugger, spesielt fra Spode og Burleigh, populære her i huset. Nå skulle jeg bare ønske at bølgeteppet jeg holder på med ikke var fullt så fargerikt... Hva blir det neste?


My colourful days seem to be over for now... (I do wish the ripple blanket I am working on were not quite so colourful!). I have returned back to my basic colours blue and white. With spring, and lately the weather here has been quite spring like, I seem to long for blue; blue and white stripes and checks. Blue and white china by Spode and Burleigh is another favourite. I am also quite fascinated by enamelware, and my latest flea market purchase is the white enamel pot with a blue rim.

søndag, januar 27, 2008

Books, books...


Hva er det med interiørbøker som fascinerer så veldig? Er det alle de herlige bildene, inspirerende tekstene, duften av en ny bok, synet av en stabel med herlige bøker...? Ikke vet jeg, muligens alt sammen. Jeg kan ihvertfall ikke stå imot slike herlige fristelser, og skaffer meg stadig nye bøker. En tur til bokhandelen med jevne mellomrom er en "must", og nå har jeg i tillegg (endelig...?) begynt å handle bøker online også. Selv om netthandel ikke gir den samme gleden som et besøk i bokhandelen...


Jeg var så heldig å få et gavekort til bokhandelen i julepresang (finnes det bedre gaver å få...?) og den har jeg benyttet meg av til å kjøpe denne herlige franske boken "Secrets d´intérieurs", som er stappfull av herlige bilder av franske interiører. Ikke akkurat madonnaer og andre religiøse symboler, som mange forbinder med "den franske landstilen", men av mer rustikk, "ekte" fransk stil. Jeg vil så absolutt anbefale boken til alle interiørinteresserte. Boken er på fransk, men bildene taler sitt eget forståelige språk.


En annen herlig bok (mitt første online kjøp) er denne koselige, fargerike "The French-Inspired Home". Mange herlige bilder og "gjør det selv" prosjekter til å la seg inspreres av. Jeg har sett denne boken bli nevt i flere andre blogger også, men jeg måtte bare vise den her, jeg også.


I just do not seem to be able to resist books, and decorating books in particular. Every time I go to a bookstore I seem to come out of there with a new decorating book. These are two of my latest acquisitions; "Secrets d´intérieurs", which is full of inspiring photos of rustic french style. I bought the book with a gift voucher given to me as a Christmas present (my favourite kind of present). The second one is "The French-Inspired Home", my first online purchase ever... (about time, some might say). It is a lovely, colourful book with lots of "do it yourself" ideas and projects.

lørdag, januar 19, 2008

Oh, so colourful!


Bølgeteppet mitt vokser, sakte men sikkert. Og sikkert er det også at det blir fargerikt! Jeg hadde et innlegg i fjor høst, hvor jeg skrev at jeg ønsket mer farger rund meg. Vel, nå ser det ut til at farger skal det bli... Jeg har også vært på loftet og hentet et annet fargerikt kelimteppe. Mer farger, altså.


Men akkurat nå, når vinteren ikke har vist seg fra sin beste side, og dagene er både regnfulle og grå, så er det herlig å finne fram kurven med alle disse fargerike nøstene, og hekle ivei. Og faktisk så har teppet blitt såpass stort også at det varmer godt... sikkert ikke dumt å holde på med dette på den kalde tiden av året.


My ripple blanket is growing, and turning into quite a colourful affair. Using all this colourful wool has helped me banish the winter blues. And the growing blanket is quite warm and comforting on my lap (probably not a bad idea to do this during the colder months of the year). To further warm up and to add more colour to my surroundings, an other kelim rug has come down from the loft too. I am all for colour!

tirsdag, januar 15, 2008

For a newborn


En liten gutt til verden for litt siden. Til han har jeg nå sydd et lite vognteppe av 6 x 6 cm. lapper i lyseblått og hvitt. I tillegg har jeg sydd om ett gammelt håndbrodert laken til et lite putevar og et dynetrekk.


For a newborn baby boy, I have made a little pram size quilt out of 6 x 6 cm. squares, in light blue and white. I have also sewn a little pillowcase and a duvet cover out of a heirloom sheet with embroideries.

søndag, januar 13, 2008

Summerlonging...


Jeg kan ikke noe for det... jeg bare lengter etter sommeren. Visst kan vinteren være herlig, men slik den har vært hittil iår, er den rett og slett ikke noe å skryte av... mest regn og vind. Og når det endelig kommer snø, varer den kun en dag, eller toppen to, så er det på´n igjen... Men på fredag hadde vi en nydelig dag (midt imellom slagene...) og det var nesten vår i luften; sol fra skyfri himmel, grønnt gress (snøen hadde regnet bort) og vidstille.


Jeg holdt på i hagen i flere timer, ryddet unna i blomsterbedene mine og dekket til rosene med greinene fra juletreet vårt (her prøver vi å resirkulere det meste...) hønene fikk løpe fritt i hagen (som de koste seg etter å ha vært innestengt i hønsehuset i flere uker) og da kom lengselen... Jeg begynte å drømme om sommeren, blomstene, kjøkkenhagen min, alle fargene... Inntil det nok en gang begynte det å snø igjen... og alt ble hvitt...


I just can not help it, I long for summer. I am all for winter too, but our winter so far has been anything but; rain, wind and unpredictable weather. Last Friday, though, we had a beautiful day, the sun was shining, the sky blue, the grass green (all the snow was gone) and spring was in the air. I spent several happy hours in my garden, the chickens were roaming free (after having been incarcerated inside the henhouse for weeks on end) and I started to long for summer, for flowers, my potager, all the beautiful colours... until it started to snow again... and once more everything turned white...

torsdag, januar 10, 2008

A new quilt...


Det er noe koselig og behagelig over disse januar dagene. Været er dårlig og dagene korte, så da kan jeg med god samvittighet sitte inne i atelieret mitt og drive med kreative sysler. Og hva er vel bedre enn å begynne på et nytt teppe? Hulda skrev en kommentar, til det siste innlegget mitt, om at jeg liker visst teppet... og det gjør jeg! Tepper (enten de er av stoff eller av garn) kan brukes til så mangt, akkurat som poteten. Det mest naturlige er jo å ha et teppe på sengen, men det kan brukes til så mye mer; som duk på bordet, som pledd i sofaen, som picnic-teppe ute i det fri, som pledd ute på terrassen...


Og av en eller annen grunn liker jeg heller å sy (eller hekle...) større ting, hvor jeg kan "leke" med farger og stoffer. En mindre sak har lett for å virke rotete med mange farger i, men når man lager ting større, tåler de mye mer fargespill. Og når man til slutt syr på kanter, samler man hele herligheten sammen på en fin måte, som å ramme inn et bilde. Vel, nok filosofering i denne omgang... her er jeg igang (nok en gang...) med et nytt lappeteppe, av diverse rester og en del Green Gate kjøkkenhåndklær (som jeg fikk til jul... intet er hellig når det gjelder stoff, og til og med kjøkkenhåndklær blir klippet opp!)


I am actually quite fond of this short, cold January days, when the weather outside is so uninviting, that it just feels good to stay inside my little studio, pottering about with fabrics and quilts. Here is my latest one (still work in progress). I seem to be fond of quilts, and always find a reason to make a new one. Quilts are so versatile, and can be many other ways (as a tablecloth, as a blanket on the sofa, for picnics...) other than the obvious one; on the bed. I also like to play with colours and fabrics, and a bigger product allows me to do exactly that without it necessarily looking too messy and unruly. So here I go again... a new quilt in the making!

søndag, januar 06, 2008

Getting hooked


Helt siden jeg ble ferdig med granny squares-teppet mitt i oktober, har jeg gledet meg til et nytt hekleprosjekt. Ønsket mitt har vært å hekle et bølgeteppe. Og nå har jeg endelig kommet i gang, men ikke helt uten problemer... Dette lille spede førsøket er faktisk mitt tredje... Det var ikke helt lett å lære seg teknikken, ei heller å beregne ut hvor bredt teppet skulle bli. Og så var det det med fargene da... Hadde jeg begynt på teppet en hvilket som helst annen tid av året, så hadde det nok ikke blitt så fargerikt. Men nå, midtvinters, når alt er bare hvitt, grått og svart (årets første snøstorm har rast i helgen) måtte det bli farger. Egentlig skal teppet bli pastellfarget, men foreløpig ser det nokså rødt ut. Det var jo så deilig å finne fram fargerikt garn (Falk fra Dale). Så får vi se om teppet får vokse fram, eller om jeg må nok en gang rekke opp alt og begynne forfra...


Ever since I finished the granny squares-blanket back in October, I have longed to start a new crochet project, and a ripple one in particular. And now I have started one, but not without problems. What you see here is in fact my third attempt. It has not been as easy as I thought to learn the technique, neither has it been easy to calculate the width of the finished blanket. And then there was the choice of colours. Had I started crocheting at any other time of the year, I would probably have chosen more subdued colours. But now, in the middle of the winter, when everything outside is white, gray and black (the first snowstorm of the year occurred this weekend) I longed for colour. So far the blanket is looking more red than I intended, but it remains to be seen weather the blanket will grow in these colours, or weather I will start all over again...

onsdag, januar 02, 2008

A new year


Et nytt år og nye muligheter...? Foreløpig har det nye året blitt brukt til å fjerne julen. Juletreet forsvant igår, og resten av pynten idag. Så nå begynner vi det nye året med blanke ark. Det som er igjen av julen er et par amaryllisblomster. Selve planten stod i vakker flor, to flotte stilker med fire blomsterhoder hver (de blir vel kalt de fire verdenshjørner pga. de fire blomstene hver stilk har), i hele julen, men de har stort sett takket for seg nå. Kun to blomster igjen, som jeg har lagt i denne rosa polka-dot skålen. Og nå, nå lengter jeg til våren, til tulipaner, påskeliljer og herlige pastellfarger (mens snøen sakte laver ned over hus og land...)


A new year with new possibilities...? So far the only thing I have done this year is to get rid of my Christmas decorations. Our Christmas tree was thrown out yesterday, and the rest of the decorations have gone today. The only thing that reminds me of Christmas it these two flower heads of amaryllis. The plant itself preformed beautifully, just in time for Christmas, with lots of flowers (each stalk has four flowers), but only two flower heads remain. So I cut and placed them in this favourite polka-dot bowl of mine. And now, all I can think of is spring, and how much I long for tulips, daffodils and lovely pastel colours (while the snowflakes are quietly falling down and covering everything in a white blanket of snow...)