onsdag, november 28, 2007

A nutcracker (...or four...) for Christmas


På min siste tur ble jeg litt forelsket... forelsket i en nøtteknekker (...eller fire...)! Nøtteknekkere er vel ikke noe vi er vant til å ha som julepynt her i Norden. Men i USA var det nøtteknekkere å se i alle størrelser og farger, og jeg falt helt pladask for disse fargerike figurene (ikke egentlig "mine" farger engang...) Det er noe så festlig og viktoriansk (synes jeg ihvertfall) over disse trefigurene.


Og da jeg i tillegg så denne broderte puten var saken avgjort! Disse karene måtte jeg bare ta med meg hjem, for å pynte min nordiske jul, som egentlig pleier å foregå i nokså lyse (hvitt, sølv, gull og rosa!) farger. Men det får gå, for hver gang jeg ser på disse festlige figurene, får de meg til å smile, og glede meg enda mer til jul.


I have fallen in love... in love with a nutcracker (...or actually four...)! Nutcrackers are not the normal fare for Christmas here in Scandinavia, but while in the US I saw them everywhere, in every kind of size and colour. And I just think them the jolliest thing ever, so bright, colourful and Victorian. So I just had to find room in my suitcase for this lovely wooden fellow, and the needlepoint cushion with three more crackers. They will brighten up my otherwise rather pale Scandinavian Christmas, where colours like white, silver, gold and pink (!) are likely to dominate.

søndag, november 25, 2007

Roses and lace forever...


At jeg er glad i blonder og rosestoffer er vel noe jeg aldrig har lagt skjul på her i bloggen min. Og i dette teppet er denne begeistringen om mulig enda mer tydelig. Muligens litt for mye av en (eller to) god(e) ting...? Jeg begynte å sy på teppet i januar iår, etter å ha rotet rundt i min mors lintøyskap etter gamle putetrekk (for monogrammer og blonder). Og nå er teppet endelig blitt ferdig.


Jeg har brukt opp alle blondene og monogrammene mine nå, og en god del av rosestoffene. Og ikke nok med alle "herlighetene" i teppet, jeg har også avsluttet det hele med en håndheklet blonde (skal det være, så skal det være...) Hva jeg skal bruke teppet til er jeg ikke helt sikker på enda, muligens som juleduk (uten at det er noe som helst julete over det).


I am quite fond of rosy fabrics and lace. I started this quilt in January, after having rummaged through my Mother´s linen cupboard for old pillowcases (for the monograms and lace). Now I have used them all, and a good deal of my floral fabrics, in this quilt. I have even finished the quilt off with some crocheted lace (too much of a good thing...?) I am not sure what I will use the quilt for, maybe as a tablecloth for Christmas (even though there is not anything even remotely Christmassy about it).

torsdag, november 22, 2007

Shopping in San Francisco


Jeg shoppet altså litt i San Francisco. En god del av det er ikke interessant her i bloggsammenheng, men noe kan jeg da vise. Min store ønske (lenge) har vært å besøke en av Rachel Ashwell´s Shabby Chic-butikker. Og i San Francisco finnes det en slik drøm av en butikk. Jeg hadde håpet å handle masse stoffer der, men den gang ei! De har rett og slett sluttet å selge stoff (med mindre man bestiller møbler). Men jeg kjøpte da denne ferdige silkeputen, i et nydelig, delikat silkestoff.


Faktisk så kjøpte jeg ikke noe stoff på hele turen (bombe!). Derimot er et bokhandel besøk altid pålagt når jeg er på tur (og jeg kommer sjelden hjem uten en ny bok). Denne boken, "Simply Romantic Decorating" av Jessica McClintock, viser det vakre, viktorianske huset hennes fra 1889 i San Francisco (som har overlevd flere jordskjelv). En del av interiøret er nokså overdådig, men mye er utrolig vakkert (og selve boken er interessant å lese).


Denimputen er et resultat av et besøk hos Ralph Lauren (nokså passende, siden inspirasjonen til min denim-kledte stol kommer nettopp fra Ralph Lauren). Og til slutt i denne omgang skal jeg vise min nye iPod Classic, 160GB i sølvfarge. Med andre ord, masse kapasitet til musikk, som er herlig å lytte til når jeg for syr. Ellers så handlet jeg en del julpynt, men det kan jeg vise i et annet innlegg, nærmere jul (har ikke begynt med pynting enda...)


I did do some shopping while in San Francisco. Surprisingly enough I did not buy any fabrics, but I did buy a couple of cushions. The pretty silk one with roses is from Rachel Ashwell´s Shabby Chic store, the denim one from Ralph Lauren (appropriate, since the inspiration for the denim loose-cover on the chair comes from Ralph Lauren). The book "Simply Romantic Decorating" by Jessica McClintock shows her lovely house in San Francisco. And last (but not least) my new iPod Classic, 160GB in silver colour, perfect for listening to music while sewing. The Christmas stuff I bought will be shown closer to Christmas (I have not started decorating yet).

søndag, november 18, 2007

Beautiful San Francisco


Så er jeg hjemme igjen etter noen herlige uker i San Francisco, en av de vakreste byene (sammen med Sydney) som jeg har besøkt. Jeg har sett og opplevd mye, bl.a. jordskjelv! Allerede første kvelden kjente jeg bokstavelig "the earth move under my feet" med en styrke på 5,6 (noe av sterkeste de har hatt på en god stund, ble jeg fortalt).


Jeg har besøkt Alcatraz (det første bilde er tatt derfra mot byen), kjørt over både Golden Gate (bildet over) og San Francisco-Oakland Bay bridge, og kjørt opp og ned (både med bil og i "Cable Car") de berømte bakkene i San Francisco, hvor vakre viktorianske hus står på rekke og rad.


Vinsmaking ble det også, både i Sonoma Valley og Napa Valley (hvor vinen var god og Jeep´ene var laaaaange...) Jeg kjørte sørover langs kysten (nederste bilde) og overalt var himmelen så enorm og uendelig blå. Ikke så jeg så mye til den berømte San Francisco-tåken, og opplevde kun en ettermiddag med regn. Noe shopping ble det også, men mer om det i et annet innlegg.


I am home again after some wonderful weeks in San Francisco, one of the most beautiful cities I have visited (along with Sydney). My stay there started with an earthquake as I literally "felt the earth move under my feet" with the strength of 5,6 on my arrival! I visited Alcatraz, did some winetasting in Sonoma Valley and Napa Valley, drove over both the Golden Gate and the San Francisco-Oakland Bay Bridge, enjoyed Cable Car rides up and down the famous hills of San Francisco, and drove fruther south along the beautiful coastline. And everywhere there was this vast, intensely blue sky. In fact I did not get to see much of the famous San Francisco fog at all. I did have time for some shopping too, but more about that in an other posting.