tirsdag, juli 31, 2007

Det nye teppet...


Jeg har begynt å sy på et nytt teppe, og slik ser det ut så langt... Jeg bruker "nine-patch"-teknikk og syr på maskin. Stoffene jeg bruker er i lin og bomull i hvite, offwhite og naturfargede nyanser. Jeg skal sy 64 lapper, og har ikke så mange igjen... men så skal de syes sammen, kantes, vatteres, fóres etc. Så det er et godt stykke igjen alikevel... Og så måtte jeg bare vise noen av mine hvite og offwhite mugger og kopper da... (kan ikke noe for det, men er bare så svak for denslags...) Kaffekoppen har jeg arvet etter min farmor, har et par stykker av dem, muggene er fra Bloomingville og Burleigh.


Just a few photos of my latest patchwork project. I am working on a quilt in whites, offwhites and beiges, using fabrics in cotton and linen. I am planning to make 64 squares of these nine-patch pieces (only a few to go...), but then I need to sew them together, quilt and line them all. In the photos I have also included some of my favourite white and offwhite jugs and a coffecup. The latter is one of a couple that I have inhereted from my grandmother. The jugs are from Bloomingville (Danish design) and Burleigh (a very traditional English design).

lørdag, juli 28, 2007

Roser og en overraskelse...


Å ta del in denne fantastiske verden av bloggere er utrolig inspirerende og gledelig. Jeg har blitt "kjent" med mange herlige jenter og jeg er stadig imponert over all den kretiviteten som finnes "der ute"... Og nå har jeg fått, sånn helt uten videre, en koselig og overraskende pakke fra Katarina´s Verden . Bare se hva jeg har fått av henne...


Disse nydelige øredobbene (to par) som hun har laget selv. De er alldeles nydelige og virkelig i min smak. Katarina lager jo masse nydelig, alt fra smykker til barneklær, vesker etc. I tillegg til øredobbene fikk jeg også te i mine favorittsmaker, jordbær- og mango. Tuuusen hjertelig takk til deg, Katarina, for denne fantastiske og totalt uventede, men akk så gledelige, overraskelsen i posten.

Så et par bilder av mine roser, som fortsetter å blomstre (tross all regnet); Rosa Rugosa "Hansa" og den herlige buskrosen "Astrid Lindgren".


I have been so lucky to receive a wonderful and totally unexpected gift in the mail. Katarina´s Verden has sent me two pairs of wonderful earrings she has made herself. Katarina is a very talented girl who (in addition to jewelry) makes childrens clothes, bags etc. She has also sent me some tea in my favourite flavours, strawberry and mango. I am so grateful to be at the receiving end of these wonderful gifts. Thank you, Katarina!

I have also included two pictures of my roses in this post; Rosa Rugosa "Hansa" and "Astrid Lindgren". They keep on blooming despite all the rain we have had recently.

onsdag, juli 25, 2007

Dagen idag...


Idag har vi hatt en fin sommerdag med sol, (for det meste) blå himmel og 25 grader. Så dagen idag har jeg for det meste tilbragt ute med forskjellige koselige gjøremål. Det er alltid deilig å være i hagen, og slik ser allén ut til kjøkkenhagen nå (begynner å ligne på en allé...) Og så Felicité Parmentier, som bare fortsetter å blomstre (har holdt på i over en måned nå).


Jeg har ryddet plantebordet ute. Såingen er jeg jo ferdig med for iår, så nå har jeg (endelig) ryddet bordet. I kjøkkenhagen har de første squashene og ertene blitt modne. Det er ikke noe som smaker sååå godt som ferske grønnsaker rett fra hagen (og som man har dyrket fram selv da...)


Hønsehuset og gården er også blitt ryddet idag, med nytt strø inne og ny halm ute. Det er ganske så morsomt å se hvordan hønene ser ut til å sette pris på de nye, rene omgivelsene sine. Til slutt et bilde av kyllingene, som så dagens lys i april (vist i bloggen min i mai). De har blitt nokså store, og det er nok ikke lenge til før de begynner å legge egg (selv om jeg er redd for at den ene av dem er en hane... så ingen egg der, nei).


We have had a lovely day today, warm and sunny. Most of the day has been spent in the garden doing various chores around our smallholding. I have picked the first zucchinis and peas from my kitchen garden. Nothing tastes quite as lovely and sweet as the vegetables picked straight from the garden. I have also cleaned the henhouse and the chicken run. It is quite amusing to see how the chickens seem to appreciate the new bedding and fresh straw. The last photo is of the two chickens that hatched i April (I hope they will start laying soon, even thought I fear one of them is in fact a rooster...)

søndag, juli 22, 2007

I det romantiske hjørnet...


Jeg er for tiden i det romantiske hjørnet... Etter at den lille terrassen til atelieret ble ferdig tidligere i sommer, og cafébordet med stolene ble flyttet dit, har vi, ved å "ommøblere" litt på terrassen, fått til en koselig liten (og lun) sittekrok under kjøkkenvinduene.


Siden vi liker å sitte her på sommerkveldene, har jeg forsøkt å skape et koselig, romantisk hjørne med lykter, damask og blonder... Jeg har også kjøpt fire prismevekter til duken, slik at den ikke blir tatt av vinden... Og skulle det begynne å regne (igjen) får vi bare flytte innendørs (igjen) og sette på en av mine favorittfilmer (som jeg endelig har klart å skaffe på DVD) "Mitt Afrika".


I am in a romantic mood... So I have tried to create a pretty spot for enjoying summer evenings on our deck. With a few candles, white linen and lace, and some floral fabrics, this little spot has turned out to be a favourite for the aforesaid evenings. But should the heavens break (again) and the rain force us indoors, we can still continue the romantic mood by watching one of my favourite movies of all times "Out of Africa" (the DVD of which I have finally managed to get hold of).

torsdag, juli 19, 2007

Årets første sopptur


Vi har vært på årets første sopptur. Takket være all regnet har soppsesongen begynt forholdsvis tidlig. Riktignok så er kantarellene ikke så veldig store enda, men noen fikk vi plukket (i skogen rett bak huset vårt) samt piggsopp, som har vokst seg noe større allerede. Ellers så blomstrer det frodig i krukkene mine på terrassen. Denne potetblomsten er syv år gammel. Den overvintrer i et isolert uthus hver vinter. Det samme gjelder for passionsblomsten, som er en utrolig flott (nesten kunstig) blomst, som tross sitt eksotiske utseende takler norsk sommer og vinter (i uthuset) på en utmerket måte.


Due to the wet weather lately the mushroom season has started fairly early this summer. We have been on our first tour in the forest (behind our house) and have indeed found half a basketfull of mushrooms. The flowers on the deck are also blooming, and do not seem to mind the relatively wet summer we have had so far. Indeed, the passionflower, despite its exotic appearance, seems to be thriving in these wet (and fairly cool) conditions.

fredag, juli 13, 2007

Riddersporer og roser


Riddersporer og roser hører til mine favoritter i hagen. Og nå blomstrer de for fullt. Jeg er veldig svak for denne riddersporen, i en sart lyseblå farge. Svak er jeg også for rosen Felicité Parmentier (som jeg har nevnt flere ganger tidligere i bloggen min). Den har blomstret siden sankthans og det er fortsatt mange knopper igjen i rosebuskene. Så selv om Felicité ikke er remonterende, blomstrer den sammenhengende i en måneds tid.


Denne lys lilla riddersporen er en annen favoritt, sammen med den sterke blå (nederste bilde). Den blå (avbildet med storhjelmen) er nok den eneste riktige blå blomsten i hagen min, ellers har blåfargene en tendens til å være mer lilla enn blå. Rosen Frankfurt Slendens fortsetter også med blomstringen, og vil holde på en god stund til. Den har også klart seg bra tross regnværet i det siste.


Delphiniums and roses are amongst my favourite flowers in the garden. Both of them are in full bloom at the moment. I love the light blue and lilac tones of the delphiniums, as I do the real china blue ones. Felicité Parmentier is one of my favourite roses, together with Frankfurt Splendens. They have been in bloom since midsummer, and do not show signs of stopping. Both of them have a lovely fragrance which makes them even more worth their while.

onsdag, juli 11, 2007

Ferdig!


Så var jeg endelig ferdig med det rosa lappeteppet (som jeg har blogget om opp til flere ganger). At ting tar tid er jo en kjensgjerning, men dette teppet har tatt noe lenger tid enn jeg hadde tenkt meg (kanskje jeg skal søke medlemskap i TTT-klubben).


Teppet er sydd for hånd av sekskanter i diverse rosa og hvite stoffer i bomull og lin, og kantet og foret med linstoff fra Ikea. Det blomstrete stoffet i kanten er fra Laura Ashley. Nå som dette teppet endelig er ferdig, gleder jeg meg til å begynne på et nytt et. Denne gang skal jeg bruke kun hvite, offwhite og beige stoffer. Og jeg skal bruke symaskin!


I have finally finished the pink and white patchwork quilt that I have been working on for quite a while. I have sewn the quilt by hand using hexagons in white and pink fabrics. My next project is going be a quilt in whites, offwhites and beiges. And I am going to sew it by machine!

mandag, juli 09, 2007

Blomster og blader


De siste dagene har vi fått mye regn, alt for mye... Det har blitt lite hagearbeid, bortsett fra å prøve å "redde" blomstene fra å knekke, fordi de har blitt så tunge av regnet. Da jeg tok runden min i hagen idag, hadde flere riddersporer knekt igjen i løpet av natten. Så da var det bare å plukke masse herlige blomster inn. Og det er jo inne vi er mest nå pga. alt regnet. Til min store glede dukket det en pakke i posten idag. Annie´s Abode har sendt meg Country Living og Coast, som takk for at jeg var den første til å kommentere i hennes blogg. Så nå er det bare å sette over en kanne med te og kose seg med disse herlige bladene (...og prøve å glemme alt regnet...)


We have had plenty of rain lately, so I have done hardly any gardening. On my usual round around the garden today, I noticed several delphiniums that had bent over and snapped, because of the heavy wet flowers. The only thing to do was to pick a lovely bunch of them indoors. And then a lovely surprise; a big brown envelope in the mail today from Annie´s Abode containing two magazines: Country Living and Coast. She has sent them to me because I was the first one to comment on her new blog. Thank you Annie! Country Living is a favourite magazine of mine, while Coast is new to me (as it is not available here in Norway). So I will be off now to make a pot of tea and settle down with my lovely new magazines (...and try to forget the rain...)

torsdag, juli 05, 2007

Tapethest og Mme Plantier


Huset i hagen lager nydelige ting og for litt siden bestilte jeg en tapethest av henne. Nå henger den til glede og inspirasjon i atelieret mitt. Ellers så kjørte vi tilfeldigvis forbi et bruktmarked tidligere i sommer. Selvfølgelig måtte vi stoppe, og der fant jeg denne nydelige skålen fra Gustavsberg. Nå skal jeg være på utkikk etter flere ting i samme mønster. Rosen på skålen er Mme Plantier, en gammeldags rose med nydelig duft.


Huset i hagen crafts beautiful horses using wallpaper. I was lucky enough to get hold of one of these a while ago. There is something so charming and naive about it. I bought the little plate earlier this summer on a carboot sale. The rose is Mme Plantier, a wonderful historic rose with a lovely scent.

mandag, juli 02, 2007

Litt mer hage


Dette været vi har hatt i det siste, med vekslevis sol og regn (til tider litt vel mye av det siste. Disse bildene tok jeg i formiddag mens de første regndråpene begynte å falle...) har vært bra for hagen, og det vokser og blomstrer som aldrig før... Grønnsakene i kjøkkenhagen har virkelig skutt fart, og snart kan jeg begynne å høste mer enn bare salat, spinat og reddikker.


Det blomstrer for fullt nå. Riddersporene og storhjelmen har så vidt begynt, mens pionene og lupinene har holdt på en stund. Og så fredløs da, som er så gul og villig... egentlig er jeg jo ikke så glad i gule blomster, men hver sommer, når jeg ser det gule lyse opp i kjøkkenhagen, synes jeg at det er vakkert og lar de gule bli værende i hagen.


Intill gelenderet til terrassen har vi et bed med mest høye stauder. Der har riddersporene såvidt begynt å blomstre. Først ute er disse mørk blå, snart etterfulgt av lysblå og lilla. Det siste bildet er av rosen Rosa Mundi, som blomstrer akkurat nå i rosebedet. Selve blomstringen er nokså kort, men verdt det.


The garden has benefitted from the shifty weather (rain and shine, even though we seem to have had more of the first...) The flowers in the kitchengarden are at their best now, and the vegetables are growing at record speed. Delphiniums, one of my favourite flowers, are starting to bloom now, while others, like lupins, will soon be past their prime. The photo below is of rose Rosa Mundi, which is in flower in the long border. She does not flower for long, but is worth it.