tirsdag, mai 29, 2007

Blomster og krydderurter


Nå har det kommet en del blomster på terrassen vår også. Jeg har plantet mine forhåndsådde erteblomster i store blå krukker. Foreløpig har de kun noen kvister, surret sammen med ståltråd, å klatre på. Men jeg er på jakt etter noe annet, stødigere (og penere...) Stemorsblomster og margaritter er standard sommerblomster hos meg. En annen standard er krydderurter i krukker. Jeg er veldig glad i rosmarin, salvie, persille og gressløk, så disse har jeg i krukker ved terrassedøren (har også gressløk og flatbladet persille i kjøkkenhagen).


Bedet ved husveggen begynner å bli nokså frodig. Irisen er i full blomst nå, sibiririsen har knopper og lupinene er også snart klare for blomstring. Stjerneskjerm er jeg veldig glad i, men den blomstrer ikke før senere. I mellomtiden er den frodig med flott bladverk. Og så er det valmuene da. Blomsterknoppene er utrolig flotte og dekorative, og blomstringen er også noe jeg gleder meg til.


In summertime, I always keep flowers in various pots on the deck, mostly annuals like sweetpeas and pansies. I also keep a few pots with my favourite herbs, close at hand for easy cutting, by the door. Rosmary, salvia, parsley and chives are the ones I use most often. Some of my favourite flowers have also started to bloom, or are about to; irises, lupins and poppies. I especially like the buds of my poppies, as they are so decorative. But I do look forward to the flowering as well.

lørdag, mai 26, 2007

Mine favoritter


Jeg har blitt utfordret av Hulda i Huldas Verden til å vise mine favoritter i hjemmet mitt og ting som representerer meg på en god måte...? Da tenker jeg først og fremst på ting av sentimental verdi, og dette bildet min far malte av meg da jeg var fire år er mitt første valg. Det andre er denne vasen, som mine foreldre fikk i sin tid i bryllupspresang. Den er så vakker, og med blomster og rosetallerken under representerer den mye av det jeg er glad i.


Den tredje favoritten er min hvite sofa. Med masse puter... av kjøkkenhåndklær, blomsterstoff og hvit lin. Nå er det ikke noe originalt med en hvit sofa, men jeg er bare så fornøyd med min. Så kan jeg forandre "look´n" med forskjellige lappetepper og puter, alt etter lyst og humør. Jeg har også tatt med en fjerde ting... Jeg har jo ved flere anledninger fortalt om min fasinasjon av kjøkkenhåndklær, og gardinkappen i gjesterommet vårt er bare så fin i all sin enkelhet...


Hulda in Huldas Verden has challenged me to show three things in my home that I am especially fond of and which represent who I am...? Well, first off is this picture my father painted of me when I was four years old. The second is the vase my parents were given as a wedding present. I love the flowers, both decorated and in the vase. In fact I love most china with flowers on them. I am also very fond of my white sofa, floral cushions and cushions made out of tea towels. I have also included a fourth thing; the curtain valance in my guest room. I am so facinated my this simple, humble material which can be used in so many different ways...

torsdag, mai 24, 2007

Syriner og bloggevenner


Nå har syrinene også så smått begynt å blomstre. Først ute er disse lyslilla syrinene som har stått i hagen vår i "alle år" (dvs. før vår tid). Vi har også plantet noen hvite Madame Lemoiné og dyplilla Andenken an Ludwig Späth, men blomstene deres har ikke åpnet seg enda og selve buskene er fortsatt nokså små.


Ellers så har jeg hatt veldig koselig besøk av to bloggevenner idag, Milly Tulipan og Fru Champagne. Det viste seg nemlig at vi ikke bor sååå langt fra hverandre, og idag tok de turen ut til Mias Landliv. Det var to særdeles hyggelige damer, som det var koselig å få besøk av. Med seg hadde de også gaver. Og for noen gaver!


Fru Champagne hadd med seg, ja, nettopp champagne! Men ikke nok med champagnen, hun hadde også pyntet flasken så vakkert med blomster fra hagen og en nydelig selvlaget applikert pose. Milly Tulipan hadde med seg en nydelig selvlaget pompadur "le Nécessaire de la Madame" i et vakkert toilestoff. Tusen hjertelig takk for besøket og gavene!


My lilacs have started started to bloom. The first ones off are these old varieties that have been in my garden longer than I have (hence no knowledge of their name). We have also planted other varietes, Madame Lemoiné and Andenken an Ludwig Späth, which will soon follow.

Two of my fellow bloggers came for a visit today, Milly Tulipan and Fru Champagne. And they came bearing gifts; a lovely decorated bottle of champagne from Fru Champagne and a beautiful pouch made by Milly Tulipan.

mandag, mai 21, 2007

Endelig blomster


Endelig begynner det å blomstre litt i hagen. Epletrærne våres (13 stk.) står i full blomst nå og noen av staudene har også begynt så smått med blomstring. Etter flere dager med sterk vind har vi hatt en nydelig dag idag, 18 varmegrader og vindstille.


Dette bedet inntil husveggen er det første som ble anlagt i hagen vår. Mesteparten av staudene i det har jeg fått av venner og kjente. Hageirisen har mange knopper og noen har også åpnet seg. Jeg er veldig glad i irisen, den skuffer aldrig og blomstrer to ganger i løpet av sommeren. I dette bedet har jeg også sibiriris, men den blomstrer litt senere, og kun en gang.


I denne lille fløtemuggen har jeg plukket noen av de blomstene som er å finne i hagen min akkurat nå. Akeleien har såvidt åpnet seg, mens perlehyasinten er iferd med å takke for seg.


This little posy consists some of the flowers that are in bloom in my garden at the moment. So far the garden has been mostly green, but finally some of the flowers have started to bloom. And so have the appletrees as well. We have 13 appletrees in our garden, all of them planted by us. They are still small, but last autum they did give an amazingly good crop and judging by the amount of blossoms they should do equally well this year.

lørdag, mai 19, 2007

Gaver jeg har fått og gitt


Denne bloggeverden er en ganske så fantastisk verden. Jeg har kommet i kontakt og blitt "kjent" med så mange flotte mennesker som deler de samme interessene og hobbyene som jeg gjør. En av dem er Aina i Modern Country. Og idag fikk jeg er herlig pakke i posten fra henne. Hun har sendt meg dette nydelige selvlagde hjertet, som jeg har beundret i bloggen hennes tidligere. Det er laget av naturfarget lin og blåhvitt kjøkkenhåndklestoff.


Hjertet har allerede fått en permanent plass på sengestolpen i gjesterommet. Der føler den seg nok hjemme sammen med puter av nettopp kjøkkenhåndklær. Og jeg føler at hjertet så absolutt hører til der. Men ikke nok med hjertet, Aina sendte meg også dette nydelige nederlandske bladet "Seasons", som har fantastiskt flotte bilder og reportasjer av interiør og landliv. Tusen hjertelig takk til deg, Aina!


En annen bloggervenn er Anita i My Country Cottage Garden. For litt siden sendte hun meg blomsterfrø fra sin egen hage. De kom i disse vakre frøposene, med informasjon og råd om såing. De fleste frøene har jeg allerede sådd i kjøkkenhagen min, on noen har til og med begynt å vise tegn til liv.

Som en liten hilsen tilbake til disse snille jentene har jeg sendt bladet "Vakre Hjem og Interiør". Til Aina har laget et rosa hjerte og til Anita, som allerede har et hjerte fra meg (fra Nostalgic Hearts Swap), har jeg laget en patchworkpose med såpe inni. Jeg håper disse hilsner vil falle ismak.


I am so amazed by this wonderful world of blogging. I have got to "know" so many great and talented friends, who share my interests in crafts, decorating and gardening. From two of these friends I have recently received lovely gifts. Aina in Modern Country has sent me a beautiful heart made by her and a great magazine "Seasons" from the Netherlands. Anita in My Country Cottage Garden has sent me lots of lovely flowerseeds from her garden. I have sown most of the seeds by now, and some of them are already showing signs of life. In return to these wonderful gifts I have sent each of them a copy of the norwegain magazine "Vakre Hjem & Interiør", a patchwork heart to Aina and a patchwork pouch to Anita (she has already received a heart in the Nostalgic Hearts Swap).

onsdag, mai 16, 2007

Hagen i mai


Nå er vi i midten av mai og hagen begynner å bli nokså grønn. Det er ikke så mye som blomstrer enda (løkblomstene er så å si ferdige) men grønt er det. Heggen stor i full flor akkurat nå, så den har jeg foreviget fra flere kanter... Kaprifolen ved porten til kjøkkenhagen er blitt riktig så frodig og før første gang har den mange blomsterknopper også (dette er kaprifolens tredje sommer i hagen vår). Porten og gjerdet i kjøkkenhagen begynner å se mer shabby enn chic ut, og planen var å male de i våres, men så langt kom vi ikke...


I kjøkkenhagen er de fleste grønnsakene nå blitt sådd, i de enda "nakne" kassene. Foreløpig har kun reddiken spiret og noe liv er det også å se i setteløkene. De eneste grønnsakene jeg har ventet med er squash og tomatplantene. Squashen har jeg tenkt å så ikveld, og tomatene skal nok ut i hagen snart, de også. Foreløpig er de trygt plantet i hver sin jiffy-potte og de blir bært inn i uthuset hver kveld (er ikke helt sikker på at nattefrosten er over for i vår...)


I år har jeg for første gang sådd sommerblomster sammen med grønnsakene. Jeg er veldig spent på om de vil trives og hvordan effekten blir når alt begynner å vokse. I hver av kassene har jeg sådd fra fire til syv rader med grønnsaker og blomster om hverandre. I kassene inntil gjerdet vokser det stauder og urter, og i åttekanten i midten er det en hvit rugosa-rose. I gangene mellom kassene er det satt ned stein til å gå på og det vokser gress mellom steinene (ikke tydelig i bildet, ser jeg...)


This is what my garden looks like now in the middle of May. There is not a lot in bloom, but everything is fairly lush and green. The honeysuckle at the entrance the kitchen garden is three years old, and for the first time it is covered with buds (I can not wait to see what the flowers will look like). I have sown most of my vegetables by now, in the raised beds in the middle of the kitchengarden. Only squash and tomatoplants are on hold, in case we still get the odd frost during the night.

søndag, mai 13, 2007

Parfyme


Kirsebærtrærne våres blomstrer så rikelig nå, at jeg har unnet meg en mugge med de herlige blomstene til og med på badet! Og det passet jo bra, siden bildene i dette innlegget kommer fra badet. Jeg har nemlig fått en hyggelig utfordring fra Aina i Modern Country om å vise hvilke parfymer jeg liker og bruker. Og parfymer er noe som jeg så absolutt liker veldig godt. Men det er ikke bare duften som er viktig, jeg må også like flasken parfymen kommer i...


Ralph Lauren´s Romance har vært en favoritt lenge, og er en parfyme jeg ikke blir lei. Og så er selve flasken veldig vakker også da. Issey Miyake sin L´eau d´Issey er en annen favoritt som jeg har brukt en god stund. Den tredje parfymen er nokså ny for meg. Valentino´s Very Valentino fikk jeg av min kjære til jul for vel et år siden, og den har nå også blitt en favoritt.


Our cherrytrees are so full of blossoms that I have even taken a bunch of them inside to the bathroom. And it seemed appropriate since the photos in this posting are from our bathroom. Aina in Modern Country has tagged me to show my favourite perfumes. I do indeed like perfumes, but not only do I like a scent, I need to like the bottle as well for a perfume to became a favourite... The following three fit the bill! Romance by Ralph Lauren, L´eau d´Issey by Issey Miyake and Very Valentino by Valentino.

torsdag, mai 10, 2007

Endelig idag...


Idag har jeg endelig begynt å vattere det rosahvite teppet som jeg blogget om for en stund siden. Været har vært så nydelig i det siste og det har vært så mye å gjøre i hagen, at utelivet har blitt prioritert framfor quilting. Men idag har det vært litt mer ustabilt vær, så jeg tenkte at litt sying passet bra... helt til "Vakre Hjem & Interiør" dukket opp i postkassen min.


Da var det bare å flytte over til favoritt plassen min (som ikke er foran symaskinen...) i dagsengen, finne fram tekoppen, og nyte bladet. Og så mye nydelig som det var i det denne gangen. Det var deilig å ta en pause fra sying, lese bladet, og nyte utsikten fra favorittplassen min, over grønne jorder og beite. Litt hekling ble det også. Jeg er ferdig med seks hele lapper (litt stolt nå..) men må jeg få tak i mere garn (kjøpte bare en i hver farge, i tilfelle forsøket ville ende opp som en pute istedet...)


Today I have finally started quilting the pink and white patchworkquilt. But then my favourite decorating magazine turned up in my mailbox. So off I went to my favourite spot (which is not in front of the sewing machine...) in my studio and settled on the daybed with the magazine and a cup of tea. I like this spot because of the view over the green fields and pastures. I ended up spending quite a bit of time reading the magazine and crocheting granny squares (...and I have yet to finish the quilting...)

tirsdag, mai 08, 2007

Fruktblomstring


Fruktblomstring høres så herlig ut. Men nå er det ikke fruktblomstring i Hardanger det er snakk om, men noe i langt mer beskjeden skala... Frukt trærne her på småbruket har begynt å blomstre. I første omgang er det snakk om plomme- og krisebær trær. Epleblomstringen starter nok om noen dager, den også. Det er så utrolig vakkert å se disse trærne i blomst, med humlene surrende rundt. Det er vår, det! Vår er det også når sauene blir sluppet ut på beite, og det har de blitt idag. Det er så koselig å se de små lammene løpe rundt i det grønne gresset, full av livsglede. Ellers har dagen idag (og igår) gått til såing av grønnsaker og sommerblomster i kjøkkenhagen. Åh, som jeg gleder meg til å se de begynne å spire.


Our fruit trees have started to bloom. We have several plum and cherry trees, and they are in full bloom at the moment. Our apple trees will soon follow. It is such a lovely sight, the fuit trees covered in white blossoms and the bumblebees humming about. Today our sheep were let out to graze in the fresh green grass. It is an equally delighful sight to see the lambs running about and jumping for joy in the paddock. Otherwise I have spent most of my day today (and yesterday) sowing vegetables and annuals in my kitchen garden. I can hardly wait to see the first signs of life there.

søndag, mai 06, 2007

Litt småtteri...


Heggen vår har så smått begynt å blomstre, og tradisjonen tro så har jeg plukket inn en liten bukett blomster (noe jeg gjør hver vår). Duften er ganske spesiell, men jeg synes den er nydelig, slik som blomstene. Ellers så har jeg handlet litt småtteri... en lyseblå skål med hvite prikker fra Green Gate med matchende skje til. Og så var det disse emaljerte tingene fra Felleskjøpet da... jeg måtte dra tilbake dit (vel, jeg er jo der nokså ofte uansett pga. fôr til høner, kraftfôr til sau etc.) for å kjøpe den store vannkannen også. Synes det var synd å la den bli igjen... Nydelig er den også, og vannkanner får man vel ikke for mange av uansett...?


I have made a few small purchases. The first one is the little light blue bowl with white polkadots and a matching spoon, from Green Gate. The other one is this enamel watering can that I just could not resist. I have already purchased a matching enamel basket, and thought that this watering can would go nicely with the basket. And one can not really have too many watering cans anyway, or can one...?

torsdag, mai 03, 2007

Granny Squares


Jeg er egentlig nokså overrasket over hvor lett påvirkelig jeg er... For bare et halvt år siden hadde det ikke falt meg inn å begynne å hekle, og jeg synes at slike heklede bestemors tepper var ganske "harry". Men etter å ha kommet inn i denne morsomme bloggverden og ha sett alle de fine hekleteppene rundt omkring, så har jeg også fått sansen for dem. Og jeg bestemte meg for å prøve meg, jeg også. Så jeg dro ut til en garnbutikk vel vitende om at jeg hadde så å si ingen erfaring med hekling (noen forsiktige forsøk i barneskolen...) men en idé om hvordan mitt bestemorsteppe skulle se ut.


Damen i butikken var hjelpsom. Hun forklarte hva en luftmaske og halvstav var for noe, og ikke minst hvordan man lager de. Når jeg så forklarte at jeg hadde tenkt å hekle et bestemorsteppe var hun også behjelpelig med å finne garn... i sort, okergult og purpur... Men jeg hadde tatt med meg en bit av stoffet til ørelappstolen i soverommet (hvor jeg har tenkt å plassere det ferdige teppet en gang i framtiden) og sa at dette var fargene jeg ønsket meg. Damen var fortsatt hjelpsom... og jeg endte opp med disse deilige fargene i rosa, grønt og offwhite (ingen sprelske farger denne gangen heller...) Garnet jeg bruker er av ull og heter Falk fra Dalegarn. Om det er bra og egnet til formålet vet jeg ikke. Men jeg synes det er kjempegøy å hekle (ihvertfall etter tre lapper...) og gleder meg til det ferdige resultatet.


I am quite surprised how easily influenced I am. Only six months ago the idea of a crocheted "Granny Squares" blanket was unthinkable to me. But after having seen all the lovely crocheted blankets in the blogworld I really wanted to give it a go myself. So here is my feeble attempt to crochet for the first time in my life (save for some attempts in primary school). I have found it a lot of fun, and plan to make a blanket to match the floral chair in my bedroom. The lady in the store tried to sell me yarn in an entirely different colourway - black, ochre, purple etc., but I am quite happy once again to stick to my usual colourways.

tirsdag, mai 01, 2007

Livet på småbruket


Her kommer det endelig et bilde av to kyllinger som så dagens lys for litt siden. Nå er de blitt modigere og søker etter mat, med god hjelp av hønemor. Alle kyllinger er ikke gule, og disse kommer nok til å ligne hanefar, som her er ute å spankulerer på terrassen sammen med en del av sitt harem. Å nei... ser ikke han nokså skyldig ut...? Føttene avslører hvor han og hønene har vært hen... i blomsterbedet mitt... igjen!


Og så er det lille Buster da, et søtt lite værlam, som hold på å bli avvist av sin mor. Men heldigvis har det gått seg til og han får både melk og omsorg nå. Det siste bildet er av Bettina, min favoritt. Hun er bare så utrolig tillitsfull og kjælen. Henne skal jeg beholde, det er sikkert og visst.

Sist men ikke minst så vil jeg så gjerne takke alle dere herlige bloggere som har gitt meg sååå utrolig koselige og oppmuntrende tilbakemeldinger på mitt forrige innlegg. Jeg er så glad for hver eneste kommentar og setter så utrolig stor pris på dere alle.


Here are finally some photos of the chickens that hatched a while ago. I expect they will look like their father, the rooster, who looks quite quilty... and with good reason, since his feet give him away... Both he and the hens have been in my flowerbeds, again! The last two photos are of my lambs, Buster and Bettina (my favourite).

Last but no least I wish to thank you all for your lovely and encouraging comments in my last posting. I am so grateful for them all.