lørdag, mars 31, 2007

Nye puter


Jeg har sydd noen nye puter av de Laura Ashley stoffene jeg kjøpte tidligere denne måneden. Putene skal egentlig ut på terrassen til sommeren, men jeg tenkte de kunne glede oss med sine herlige farger inne først nå i påsken.


Idag fant jeg årets første hestehov. Nå er det ingen sensasjon med hestehov mer (ser at flere av dere har plukket hestehov en stund siden allerede), men for meg er det alltid stas å finne de første selv. Og selvfølgelig måtte de tas inn og settes i eggeglass.


I have made two new cushions out of some Laura Ashley fabrics I bought earlier this month. The plan is to have the cushions outside on the terrasse in the summer, but I thought their lovely colours could brighten our livingroom this Easter. I have also found the first wildflowers of the season. And of course they had to be brought inside.

onsdag, mars 28, 2007

Snart er det påske


Påsken er en fin høytid, synes jeg. Den har ikke noe av det stresset og maset med gaver, kort, rundvask, baking etc. som man gjerne forbinder med julen. Påsken er bare full av glede og forventnig over den lyse og varme årstiden som nærmer seg. Så til påske pynter jeg gjerne med de deiligste pastellfarger.


Egget er nesten synonymt med påsken, så hva er vel mer naturlig enn å pynte med nettopp egg. Egg er så vakre i seg selv at jeg pleier ikke å male de... Men iår har jeg også kjøpt noen smårutete egg i pastellfarger til å pynte med. Og bjerkekvistene jeg tok inn for en uke siden har allerede rukket å bli grønne. Og så tekstilene da - Cath Kidston (en av mine favoritt designere) sine herlige stoffer er som gjort for påsken.


Easter is my favorite holiday, without any of the stress one often feels around Christmastime. I like to decorate for Easter with eggs, both real and fake, in cheerful pastel colours. Cheerful are also the fabrics from Cath Kidston, one of my favourite designers.

mandag, mars 26, 2007

Det er vår!


Vi har hatt en fantastisk helg med sol og varme - det er vår! Et sikkert vårtegn er også lammingen. Og igår kveld kom det første lammet til verden her hos oss. Lille Enzo (jeg liker å gi navn til lammene mine, det er så mye koseligere å kalle de ved navn enn ved nummeret i øremerket...) er litt av en hjerteknuser. Han har svart, tett krøllete pels og antydning til horn allerede. Enzo har fått mye oppmerksomhet i sitt første levedøgn, men å få tatt bilde av han, det er ikke lett. Han hopper og spretter rundt omkring (til sauemorens store fortvilelse).


Hønene har også fått nyte det nydelige vårværet ute i det fri. De har spankulert rundt omkring på gressplenen, men har dessverre ikke holdt seg bare til den. Hønene elsker jo å grave etter mark og insekter, så blomsterbedene mine har fått gjennomgå... Men det er så herlig å se de flakse og løpe rundt omkring, våryre og "glade", så jeg har tilgitt dem...


Spring has finally arrived in Norway. And a sure sign of spring is the arrival of the first lamb. On our smallholding the first one, Enzo (I like to name them) was born yesterday. The hens (and the rooster) have also enjoyed the lovely spring weather, but have unfortunately done a bit of damage to my flowerbeds. But I have forgiven their mischief for now...

lørdag, mars 24, 2007

Flere hjerter


Jeg har sydd flere hjerter til noen bloggvenner og andre hjertevenner. Men nå setter jeg en stopper for hjerteproduksjonen i denne omgang. I retur for hjertene jeg har laget har jeg fått disse nydelige hjertene.


Det store blå hjertet er laget til meg av Tilonino (se linklisten min) og det andre patchwork hjertet av blå rosestoffer og ruter er laget av Marit fra Stavern. Hun har ikke en blogg selv, men har kommet i kontakt med henne via bloggen min. Det siste hjertet har jeg fått av lille Anna på 5 år fra nabogården. Hun har nok sett hjertene jeg har laget i bloggen min, og forleden dag fant jeg dette herlige hjertet (laget av henne...og moren hennes?) i postkassen min. Så nå skal hun få et rosa et av meg.


I have made a few more hearts to some blog friends and other heart friends. But this is it for hearts for now. In return to my hearts I have received these beautiful hearts. The large blue one is made by Tilonino (see my linklist) and the other blue one has been made by Marit, who does not have a blog. And last, but not least, this adorable heart made to my by 5-year old Anna from the neighouring farm. I assume she has seen the hearts I have made previously, in my blog, and the other day I found this heart (made by her...and her mother?) in my mailbox.

torsdag, mars 22, 2007

Lintøyskapet


Jeg har tidligere fortalt og hvilken skatter jeg fant i lintøyskapet til min mor. Så nå tenkte jeg å vise lintøyskapet mitt, på en ryddig dag... (dog uten noen særlig skatter...) Selve skapet er et gammelt arkivskap med hyller og masse skuffer. I hyllene har jeg sengetøy og håndklær. Og det meste går jo i hvitt da...


Posen med monogram er fra Crabtree & Evelyn og er fyllt med lavendel. Når jeg åpner skapedøren, kjenner jeg en vidunderlig duft av lavendel, godt hjulpet av lavendelposen (nederste bilde) Anniche sendte med sifonflasken fra Annas Rom. Puten med roser er fra Cabbages & Roses. Leppeteppet er der for kjølige netter.


This is my linen cupboard (on a tidy day...) The cupboard itself is actually an old filing cabinet. On its shelves I store my bedlinen and towels, which are mostly white. The linen has a lovely scent of lavender thanks to the lavender sachet and the monogrammed bag from Crabtree & Evelyn. The cushion is from Cabbages & Roses and the patchwork quilt is there for chilly nights.

tirsdag, mars 20, 2007

Mens vi venter på lamming...


Det er tid for lamming. Vi har 13 søyer som skal lamme i år og vi regner med å få ca. 20 lam. Og mens vi venter på lammene har vi innrettet oss best mulig for ventetiden. I deler av låven har vi sauefjøs, og låveportene står åpne om dagen så sant været tillater det. Det er utrolig fredelig og deilig å sitte foran sauebingen og høre sauene spise og tygge...


Jeg har funnet fram hagebøkene mine igjen og med en kopp te nyter jeg det nydelige været vi har hatt idag. Det har vært en del vind, men solen skiner fra skyfri himmel og i låven er det lunt og godt.


Med meg har jeg alltid kopplammet mitt Lizzie. Hun ble født 1. april ifjor og moren avviste henne rett etter fødselen. Så jeg har vært (og er vel det enda...) moren hennes. Det var noe tøft med tåteflaske hver 3. time døgnet rundt i de tre første ukene... verst var det å stå opp et par ganger om natten... men Lizzie har vokst opp til å bli en herlig søye, tam, tillitsfull og utrolig kjælen.

søndag, mars 18, 2007

Påskeliljer


Det var så deilig å komme hjem og oppdage at all snøen hadde forsvunnet mens jeg var bortreist. Og i hagen var det mulig å se liv i blomsterløkene. Riktignok så blomstrer de ikke ennå, så jeg fikk lyst til å kjøpe noen påskeliljer til helgen. Egentlig er jeg ikke så veldig glad i gule blomster, men påskeliljer og gulfargen hører våren til. Så nå håper jeg at vi får en tidlig vår og at det snart er blomster å se i hagen også (og som man kan se gjennom stuevinduet, så er vi optimister og har satt ut hagemøblene på terrassen allerede...)

fredag, mars 16, 2007

Hjemme igjen!


Hjemme igjen, ja.... det har jo vært koselig å være borte en stund, men du verden så deilig det er å komme hjem igjen! Herlig var det også å lese alle de koselige hilsner fra dere, tusen takk alle sammen!

Reisen min har ikke akkurat vært noen shopping-tur, men noe har jeg fått med meg. Da jeg så disse gummistøvlene, så var de noe jeg bare " måtte" ha; de har jo roser og det hele... Kanskje ikke de mest egnede til fjøs og hønsehus, men så tenkte jeg "hvorfor ikke?" Om ikke sauer og høner setter pris på roser, så blir ihvertfall jeg glad hver gang jeg tar de på meg!


Jeg fikk også tak i noen flere rosekopper til hyllen min i atelieret. De aller fleste er av samme type jeg hadde fra før, men det gjør jo ikke noe... nå har jeg bare flere av dem... Jeg kom også over denne fotorammen i venetiansk stil (den passer så fint sammen med smykkeskrinet mitt); jeg har sett etter slike en stund, og denne var både rimelig og pen, så den fikk også plass i kofferten. Ellers kjøpte jeg noen stoffer (Laura Ashley og Cath Kidston) som jeg vil sikkert blogge om senere.

onsdag, mars 07, 2007

Sifonflaske ... og pause ...


Denne nydelige sifonflasken kom i posten idag fra Annas Rom - www.annasrom.no. Jeg har lenge ønsket meg en slik (eller flere, for den saks skyld...) sifonflaske, og da jeg så at Anniche skulle ta inn slike til sin nettbutikk fikk jeg reservert en med det samme. Og idag kom altså flasken i posten, godt pakket inn og duftende nydelig av lavendel - Anniche hadde strødd lavendel i pakken i tillegg til at jeg fikk en nydelig duftepose av lavendel også. Og flasken - den er gammel med herlig patina, og alldeles nydelig - jeg er SÅ fornøyd!

Men nå blir det en liten pause i bloggingen min - jeg skal reise bort imorgen for en uke (uten pc og blogging...) men kommer sterkt tilbake igjen i slutten av neste uke. I mellomtiden vil jeg så gjerne takke alle dere for de koselige kommentarene jeg får av dere. Hver gang jeg lager et innlegg så tenker jeg "Vil dette interessere noen? Vil noen kommentere dette?" Og så blir jeg så overveldet og takknemlig for all den fantastiske responsen jeg får. Tusen hjertelig takk alle sammen!

mandag, mars 05, 2007

Gåsunger og påskestemning


På fredag plukket jeg inn noen kvister uten synlige gåsunger. Men etter noen dager i varmen så har gåsungene kommet fram. Kanskje ikke så store som ved påsketider, men nok til å gi meg påskestemning.


Noe annet som har gitt meg påskestemning er min gode venninne Grazyna (uten selv å vite det...) Hun kom nemlig på besøk på fredag og med seg hadde hun en fantastisk gave til meg. Jeg fikk disse herlige kremfargede bollene med blå prikker. Og det er noe med prikker som jeg forbinder med påske (hvorfor, vet jeg ikke...? Kanskje fordi de er så glade og optimistiske, akkurat som påsken og våren).


Men ikke nok med at jeg fikk disse herlige bollene, jeg fikk også denne tallerken med blå kant - hele 6 stk. av dem! Tallerkene er fra finske Arabia og er gamle. Gamle er også bollene, som kommer fra Tyskland og er stemplet med "Steingutfabrik Torgau" (ukjent for meg). Jeg er så takknemlig og lykkelig for disse fantastiske gavene. Og så gleder jeg meg til påske...

lørdag, mars 03, 2007

Nostalgic Hearts Swap


These are the hearts I have received from my Nostalgic Hearts Swap partners. This first one has been made by Anita from Germany. She is the one who organized the swap. Her heart is very romantic and exquisite in detail. I love the picture of the little girl and the rosy fabrics.


The second heart has been made by Monique from the Netherlands. She has made a very pretty heart in lovely blue and white fabrics with beautiful lace and embroidery.


The third heart comes from England and has been made by Jo. I love this cheerful heart with its red gingham fabric and pretty embroidered butterflies on blue felt.


The fourth heart has been made and sent to me by Henny from Austria. She has made a very pretty heart of lovely oldfashioned fabrics, buttons and pearls.


I wish to thank all my swap partners for the wonderful hearts they have made. I love them all and will cherish them for ever. It has been tremendous fun taking part in this swap. Thank you.

torsdag, mars 01, 2007

Ny hylle


Jeg har fått en ny hylle. Min gode nabo Karianne hadde en til overs og spurte meg om jeg ville ha den. Om jeg ville ha...? - Klart det! Jeg hadde en vegg i atelieret mitt som "trengte" noe, og hyllen synes jeg var en perfekt løsning.


Jeg har ikke så mye å sette i hyllen... Noen kopper og skål fra tidligere loppemarked runder fant jeg dog, og nå har jeg jo en god grunn til å lete mer (rosekopper og skåler...) på vårens loppemarkeder... Riktignok så finnes det ikke noe særlig loppemarkeder her jeg bor, men det hender jeg kommer over noen alikevel. Og tusen takk, Karianne, for en kjempefin hylle.