tirsdag, januar 30, 2007

Litt nytt


Igår var jeg i byen før første gang etter jul (slik er det når man bor på landet..) Jeg hadde igrunn ventet med vilje, siden jeg ikke var interessert i salg etter jul og jeg håpet på at noe av vårens nyheter hadde rukket i butikkene. Og salget - det var over, men nyheter var det ikke noe å se av enda. Så det ble lite shopping på meg, mest blomster - som dere ser her. Jeg er veldig glad i Tazetter, og kjøpte derfør denne lille patinerte krukken med tazetter. Det tar nok noen dager før blomstene åpner seg og den herlige duften sprer seg i huset. Og så kom jeg over denne kronen, som jeg bare måtte ha - foreløpig har jeg plassert den på lysfatet med blokklys inni (og den har fått selskap av et herlig duftende Durance-lys), men til sommeren skal den nok ut i hagen eller pryde en eller annen plante i krukke på terrassen. Til slutt så ble det tulipaner - igjen. Disse herlige rosa tulipaner måtte jeg også bare ha...

lørdag, januar 27, 2007

Blått og hvitt


Jeg "samler" på mugger i blått og hvitt - eller samle er kanskje ikke det riktige ordet, men av en eller annen grunn kan jeg ikke la være å kjøpe mugger i blått og hvitt når jeg ser de. Noe er kjøpt på loppemarked, men de fleste i forskjellige butikker her og der (en del "suvenirer"). Disse litermål muggene er noen av dem jeg liker best. Andre "suvenirer" fra mine reiser er stoffer. Og som kanskje kjent nå, så er jeg svak for kjøkkenhåndklær. Da jeg var i Russland ifjor var jeg overveldet over de herlige kjøkkenhåndklærne de har der. Og ikke nok med at man fikk kjøpe ferdige håndklær - man fikk også kjøpe stoff pr. løpemeter, i 50 cm bredde, i "lange baner". Dene puten er sydd av et slikt stoff.


Jeg liker også ruter. Og her er noen mugger i rutemønster. Har ikke så mange, men er stadig på utkikk. Som bakgrunn har jeg brukt mitt "Flyvende gjess"-teppe (som er å finne i gjesterommet). I den har jeg også brukt en del blå/hvite stoffer i ruter og striper i "kjøkkenaktige" mønstre. Og så toile-stoffer, sammen med hvite og offwhite stoffer i lin og bomull.

torsdag, januar 25, 2007

Hagedrømmer


Jeg har en benk i hagen hvor jeg pusler med mine blomster og hvor jeg oppbevarer krukkene mine og noen hageredskaper. Her planter jeg avleggere i små krukker, potter jeg om planter, sår frø etc. Og her har jeg også noen krydderurter. Slik ser den ut om sommeren. Og slik ser den ut nå - det er ikke mye som minner om blomster, frø og hagegleder. Allt er dekket med snø og is.


Så mens jeg venter på våren og sommeren, leser jeg i hagebøkene mine. Det er så mye jeg har lyst til å gjøre, og planene er mange. Nå midtvinters hjelper det på lengselen. Boken til Monty og Sarah Don "The Jewel Garden" er en absolutt favoritt. En annen er "Tasha Tudor´s Garden" (som jeg har sett flere av dere andre også har som favoritt). Og så er det "Kjøkkenhagen" av Richard Bird. Som jeg gleder meg...

onsdag, januar 24, 2007

Roser (igjen) og bøker


Roser - ja, de kommer i mange forskjellige varianter. Denne kannen med roser har jeg kjøpt på Covent Garden markedet i London. Den er ikke gammel, men vakker alikel. Kaffekoppen er et loppemarked funn til åtte kroner. Skålen (til smykker) er fra Lisbeth Dahl - rosa og vakker, den også. Her sammen med favorittbøkene mine (innen interiør), av Rachel Ashwell, Christina Strutt og Cath Kidston.

mandag, januar 22, 2007

En nydelig vinterdag


Etter to dager med mer eller mindre sammenhengende snøvær har vi idag hatt en stålende vakker vinterdag. Sol fra skyfri himmel og ca. 20-30 cm nysnø - og vinteridyllen er komplett. Til og med komposten vår (i bilde i midten) blir vakker med den urørte snøen rundt og den snødekte skogen bak.


Og sauene - de koser seg ute. De kan gå ut og inn som de vil, og etter to døgn inne (de er ikke så glad i snøvær og spesiellt ikke i vind) så nyter de tilværelsen ute. Og kuldegrader (for øyeblikket 12 minus) er ingen hindring. Hønene derimot - de er er ikke glad i snø, så de holder seg inne...

lørdag, januar 20, 2007

Fra et lintøyskap...


Jeg har vært på skattejakt i lintøyskapet til min mor. Og der fant jeg skatter som hverken hun eller jeg visste om. Øverst og innerst i skapet fant jeg mange gamle, gulnede og slitte putevar fra "gamle dager". De fleste av dem var for slitte i brettekantene til å kunne "reddes", men jeg klippet ut broderiene, monogrammene og blondene. Og etter å ha bleket (forsiktig) og vasket de, er de klare for bruk.


Her er det et par de putevarene som ikke var for ødelagte, så de har selvfølgelig fått forbli hele. Rosekoppen er et loppis funn, asjetten likeså. Og nå har jeg begynt å sy et nytt lappeteppe av de gamle broderiene og blondene (samt en hel del andre blonder jeg har samlet på en stund). Og det kommer sikkert ikke som noen overraskelse at jeg har valgt å kombinere disse med rosestoffer (igjen...) Jeg skal sy tilsammen 60 lapper, og foreløpig så har jeg kun 7, så det er en del igjen.

torsdag, januar 18, 2007

Roser og tulipaner


Tulipaner hører vinteren og våren til. Mange har allerede vist nydelige bilder av tulipaner. Og her kommer mitt bidrag. Tulipanen er favorittblomsten min nå på vinteren. Og den finnes i mange herlige farger. Men som regel pleier jeg å kjøpe hvite. Nå har jeg gjort et unntak. Da jeg så disse herlige rosa tulipanene i butikken kunne jeg ikke la være...


For fargen rosa og blomsten rose er også mine favoritter. Men når det ikke er så mye roser å finne ute i hagen (eller i blomsterbutikken) nå, får jeg nøye meg med roser i andre former. Rosekoppen og rosetallerken har jeg funnet på loppemarked.


Og så er det rosestoffer da. Jeg får vel ikke nok av dem. Denne gamle ørelappstolen har fått et løst trekk av et deilig rosestoff i lin og bomull fra Laura Ashley (dessverre utgått nå). Stolen er å finne i soverommet vårt.

onsdag, januar 17, 2007

"Tilda-teppe"


Jeg ble ferdig med "Tilda-teppet" igår. Nå ønsker jeg ikke å fornærme noen når jeg kaller det for Tilda-teppe. For teppet har faktisk ikke noe med Tilda å gjøre. Før jeg begynte å blogge i fjor høst så kjente jeg ikke til begrepet Tilda. Men etter å ha sett diverse Tilda-relaterte innlegg hos andre bloggere, ble jeg oppmerksom på Tilda. Nå har jeg også kjøpt boken "Tildas Hus", og er blitt nokså betatt.


Jeg kaller teppet mitt for Tilda-teppe, selv om jeg hadde begynt på den før jeg stiftet dette bekjentskapet. Men det er noe med de støvete pastellfargene og det naive utrykket som gir meg assosiasjoner til Tilda. De blårutete stoffene kjøpte jeg i Russland(!) i mai ifjor. Stoffene er av lin og silke(!) og kostet den nette sum av 21,- per mtr. Det hvite linstoffet er også kjøpt der (til 16,- mtr.) Resten av stoffene og en blanding av lin, Greengate og quiltestoffer (Kathrines Quiltestue).


Puten har jeg sydd av stoff fra engelske Bennison, som har herlige stoffer i rosemønstre og striper i disse støvete pastellfargene. Kolleksjonen heter "East Coast Collection". Teppet har jeg bygget opp av forskjellige teknikker - jeg begynte med sekskanter (for hånd), så striper, firkanter og så striper igjen til slutt. Mellom teknikkene har jeg sydd remser av rutete stoffer.

mandag, januar 15, 2007

Pelargonier, speil og madonna


Jeg har en del pelargonier, av typen Dronning Ingrid (tror jeg), som jeg tar avleggere fra hver vår. I atelieret mitt overvintrer det noen av disse fra ifjor - og venter på å komme ut på terrassen til sommeren. De ser ut til å trivdes i atelieret, muligens fordi det er så lyst der. Nå gleder jeg meg bare til at det begynner å komme knopper på dem snart (er muligens litt utålmodig...)


Jeg hadde lenge ønsker meg et venetiansk speil, så da jeg fant denne på Ikea - til en overkommelig pris også - ble det et slikt speil i atelieret. Madonnabildet (under) er fra House Doctor og den hadde jeg også hatt lyst på en stund. Den fant jeg på salg, og da ble madonnaen også min.

lørdag, januar 13, 2007

Og så kom snøen...


Og for et døgns tid var alt så vakkert. Hvilken forskjell snøen gjør - alt blir så mye lysere, renere og penere. Men nå er nesten all snøen borte igjen.

Det lille røde huset er hønsehuset vårt. En gang med blomsterbed og buer fører til kjøkken/urtehagen vår, som er gjerdet inn med hvit stakitt. Og i buene vokser det kaprifol.

torsdag, januar 11, 2007

Solbærsaft og tevarmere


Vi har en del solbærbusker på vår eiendom. Hver høst lager jeg saft av bærne. Jeg vet ikke om det er takket være den hjemmelagde solbærsaften og den daglige dosen tran at vi har holdt oss friske (ingen forkjølelse eller influensa her i gården hittil i høst og vinter). Eller om vi har bare vært heldige...!

Tevarmeren i bildet har jeg brodert for noen år siden etter mønster av Kaffe Fassett. Jeg er en tedrikker, og en lykkelig eier av en flokk høner samt haner (tre stykker for øyeblikket!), så tevarmeren synes jeg var passende. Den andre tevarmeren har jeg kjøpt ferdig. Den er også designet av Kaffe Fassett. Teserviset er fra Mulberry, mens koppen i bildet over samt kjøkkenhåndkledet i bildet under er fra Cath Kidston.

tirsdag, januar 09, 2007

Vårfarger


Når julen er ryddet bort hjemme hos oss, kommer lengselen etter vårlige farger. Så i år, som i fjor, tar jeg fram mine Cath Kidston tepper, puter og kopper. Jeg er jo veldig glad i disse sukkertøyfargene, og om sommeren er disse teppene og putene å finne ute på terrassen vår.


Duken har jeg sydd for hånd av noen av mine favorittstoffer. Og så samler jeg på kopper, tekanner, mugger, asjetter etc. fra Cath Kidston. Den blå/hvite muggen med prikker er fra Laura Ashley og den hvite store er fra Bloomingville.


Jeg har også sydd noen puter av favorittstoffene mine fra Cath Kidston. Teppet har jeg sydd på maskin og lagt på sofaen som en etterlengtet fargeklatt. Så, hvor lenge skal jeg ha disse fargene inne - kanskje til påsken, kanskje bare i noen uker - så lenge jeg føler behov for litt farger i tilværelsen.

mandag, januar 08, 2007

En utfordring


Jeg er blitt utfordret (av både Fru Obenhaupt og Metteflette) til å fortelle 6 merkelige ting om meg selv. Dette har jeg nå gått og grublet over siden igår, og selv etter å ha sovet på det, så kommer jeg ikke på noe som kan være av interesse for andre. Det finnes sikkert mye både merkelig og rart med meg, men jeg er bare lykkelig uvitende om dem!

Det eneste jeg kommer på, er faktisk noe som jeg håper dere kan hjelpe meg med! Jeg er nemlig ikke noen kløpper på tekniske ting og data, og det å ha fått til min egen blogg er stort i seg selv. Men det er fortsatt mange ting jeg ikke kan, og en av dem håper jeg å få hjelp til. Jeg skulle gjerne visst hvordan jeg kan henvise til en annen blogg ved å skrive navnet på bloggen (i blått, har jeg lagt merke til) - og ved å trykke på navnet så, simsalabim, man havner rett i bloggen til vedkommende. Er det noen som kan fortelle meg hvordan jeg gjør det? Jeg vil i så fall være meget takknemlig for det.


Så til slutt vil jeg gjerne vise disse nydelige pulsvarmere jeg fikk av min svigerinne til jul. Hun har strikket de selv etter egenkomponert mønster. De er bare så nydelige med perler og det hele.

lørdag, januar 06, 2007

Jeg lengter...


Sommeren 2006 var herlig. Vi hadde mange deilige, late dager på terrassen vår. Frokost, lunch og middag ble intatt på terrassen, under parasollen. Vi var knapt nok inne i huset, annet enn å sove (jeg spøkte til og med om at jeg ville sove ute på terrassen, inne var det jo så varmt!). Det føles som en evighet siden nå...


Nå som jul- og nyttårsfeiringen er over, kommer lengselen etter den lyse årstiden. Vinteren kan jo selvfølgelig også være deilig, og jeg ville vel ikke vært den foruten. Den er bare litt i lengste laget i våre breddegrader. Men jeg skal prøve å nyte innetiden med sy- og andre prosjekter, har bla. masse bilder som skal limes i album (over ett år tilbake), og så skal jeg samle alle oppskriftene i egen bok (har til og med kjøpt en til det formålet). Så tiden går nok fort, og snart er det vår og sommer igjen!

torsdag, januar 04, 2007

Nattbord og litt til


Anna i "For the love of country" hadde for et par dager siden et innlegg ang. et pottekap, og i den forbindelsen spurte hun om flere hadde potteskap og hva man brukte det til. Vi har et potteskap som min kjære har arvet av sin familie (bestemor, tror jeg). Hos oss fungerer skapet som nattbord, dog uten potte inni! Skapet har en plate av marmor, og har vakre dreide "søyler" og porselenskotter. Lampen er en gammel alabastlampefot med ny skjerm fra Ikea. På skapet er det en rosekrans (er egentlig ikke tilhenger av kunstige blomster, men denne er jo bare nydelig), en mugge fra Caroline Zoob og en rosekopp med skål som jeg har arvet av min bestemor. Rosekoppen er vel noe av det vakreste jeg har (har desverre kun en).


Sengen vår er fra Ikea (nå utgått, tror jeg). Lappeteppet har jeg sydd av sekskanter for hånd. Stoffene er diverse bomull- og linstoffer i hvitt og offwhite. Teppet er kantet med en grov håndheklet blonde. Putene er en blanding av hvite og rosemønstrete stoffer. I enden av sengen er det et hekleteppe, som min mor har heklet for mange år siden.

tirsdag, januar 02, 2007

Nytt år, nye prosjekter


Det er så deilig med et nytt år og nye prosjekter. Og dette lappeteppet er mitt nye prosjekt. Riktignok så har jeg begynt på dette teppet tidligere, men det har blitt liggende i kurven i en måneds tid uten at jeg har hatt tid til å jobbe med det. Men nå er planen å fullføre teppet i løpet av vintermånedene. Teppet er faktisk en bestilling og det ferdige resultatet skal bli nokså likt teppet jeg har på sengen i atelieret mitt (bilde under).


Denne kurven fra Lene Bjerre fikk jeg av min svigerinne til jul. Kurven er nok tiltenkt til frukt og diverse, men jeg har lyst å ha den framme i atelieret mitt full av nye deilige stoffer. Da får jeg sikker lyst til å bli ferdig med prosjektene mine fortere og å begynne å jobbe med de nye fristende stoffene (selv om som oftest begynner jeg med nye uansett om jeg er ferdig med de gamle...)