søndag, desember 31, 2006

Julegaver og Godt Nytt År 2007


Jeg har lyst til å vise bilder av noen av julegavene jeg har fått. Denne nydelige vesken fikk jeg av min kjære søster. Hun vet at jeg er glad i blått og i toile-mønster, så denne vesken er bare helt perfekt. Jeg gleder meg slik til at det våres og at jeg kan ta den i bruk.


Av min kjære fikk jeg denne etterlengtede boken (han fikk nok en del hints fra meg...) av Christina Srutt - innehaveren av Cabbages & Roses. Stoffene hennes er bare så vidunderlig vakre (puten bak boken er av et av hennes stoffer, og en av mine absolutte favoritter). Boken inneholder 40 enkle syprojekter - og projektene i seg selv er (nettopp) enkle, men bildene er så skjønne, så inspirert blir man uansett.


Denne vakre ballerinaen fikk jeg av min venninne. Ballerinaen er så sart og vakker - tror hun er tiltenkt som julepynt, men jeg mistenker at hun får være framme og til glede hele året.

Til slutt ønsker jeg å takke alle dere herlige bloggere for alle koselige kommentarer iløpet av året - det er dere som gjør det så koselig og inspirerende å blogge. Jeg ønsker dere en herlig nyttårsaften og et Godt Nytt År 2007!

fredag, desember 29, 2006

Romjul


Vi fikk ikke noe snø til jul, men været har vært fantastiskt med mye sol og kuldegrader. Bildene her er fra hagen vår, det røde lille huset til høyere er atelieret mitt.

Julehøytiden har vært koselig og ekstra spesiel pga. gjester som vi ikke ser så ofte. På julaften var vi i vår lokale kirke, mens julenissen (Santa Claus) kom ikke før natt til første juledag. Så pakkene ble åpnet første juledag morgen - en ganske så koselig og avslappet affære. Julemiddagen var av kalkun og bordet var pyntet med "crackers" som inneholdt vitser, leker og "partyhats" (desverre, eller kanskje heldigvis (!) så har jeg ikke noen bilder av det...) Julegjestene våre reiste igår, så dagen idag har gått opprydning og vasking.

Santa Claus kom med mange koselige pakker, og noen av dem skal jeg skal ta bilde av og vise i neste innlegg.

fredag, desember 22, 2006

God Jul


Det har vært lite blogging fra meg den siste uken. Jeg har fått besøk av min søster med familie til jul. De bor på den andre siden av kloden, så vi treffes ikke så ofte. Derfor har ikke bloggingen blitt prioritert (men jeg har savnet det...) Med dette innlegget vil jeg bare ønske alle dere en herlig juletid med masse hygge og kos med deres nære og kjære. Og så håper jeg å komme sterkt tilbake om en ukes tid.

fredag, desember 15, 2006

Litt mer julepynt


En julekrans er kommet opp på veggen i stuen. Kransen er laget av kongler og nøtter. Jeg har kjøpt den for flere år siden. Nytt iår er det hvite båndet (istedet for det originale rød/oransje med gull).


Jeg har også funnet fram et rosa hjerte (kjøpt ifjor) og noen fattigmannskuler. Det rosa hjertet er så tungt at det ikke er trygt å henge det opp i juletreet (ser for meg at greiner vil knekke...), så det får pynte opp på konsollbordet istedet.


Jeg har også en juleflaske med tilhørende glass, som blir tatt fram hvert år (og fyllt med noe...) Den andre flasken har fått en "perlekjole" fra Indiska. I lampefoten har jeg hengt opp hjertet jeg fikk fra min hemmelige venn. Til slutt er det noen flere rosa/lilla julekuler (tunge de også) og stearinlysbunt.

torsdag, desember 14, 2006

Lappeteppe i gjesterummet


Etter forrige innleg er jeg blitt bedt om å vise et nærbilde av lappeteppet på gjestesengen. Og det gjør jeg jo gjerne, så her kommer det ikke bare et, men flere bilder av teppet.


Teppet har jeg sydd, som sagt, for hånd av diverse stoffer i hvitt og offwhite. Jeg har valgt stoffer med forskjellige strukturer for å lage liv i et ellers nokså fargeløst teppe. Stoffene er av forskjellige kvaliteter - bommullsdamask, råsilke, thaisilke, lin, bommull og også noen kunstige stoffer. Ett av stoffene er et møbelstoff med vevde engler (bilde under).


I enden av sengen har jeg et lappeteppe til! Det har jeg sydd i mønster "flyvende gjess" av hvite, offwhite og diverse blå/hvite stoffer - bl.a. kjøkkenhåndklær (igjen!) og toilestoffer. Remsene mellom "gjessene" er av tynt lin.

tirsdag, desember 12, 2006

Hjerter og stjerner


Litt jul er det blitt også i gjesterommet. I vinduet henger det perlehjerter og speilstjerner. Gardinene er fra Martine Colliander/White Sense og gardinkappen har jeg sydd av kjøkkenhåndklær.


Putene på sengen er en blanding av gamle og nye (de nye har jeg sydd av stoff fra Cabbages & Roses og av kjøkkenhåndklær - igjen). Sengeteppet har jeg sydd (for hånd) av diverse hvite og offwhite stoffer.

søndag, desember 10, 2006

Pinnekjøttaften


Hvert år i desember har vi en pinnekjøttaften med våre nærmeste naboer. Da serverer vi pinnekjøtt fra egne lam, saltet og tørket her på småbruket vårt. Igår kveld var tiden inne for denne festen.


Bordet ble dekket med servise fra engelske Mulberry - og både sølvtøyet og damask servietter ble hentet fram fra skuffer og skap. I år ble tallerkene også pyntet litt ekstra med granbar og selvtørkede appelsinskiver (etter prinsippet "man tar hva man har"). Og amaryllissen åpnet seg akkurat tidsnok for kvelden.


Jeg var så heldig å få denne herlige "vertinnegaven" av naboen min. Hun hadde bakt småkaker, og pyntet glasset så vakkert med rødrutet stoff og blonde. Dette nydelige, nostalgiske kortet fulgte også med. (Rosetallerken i bakgrunnen er bare en "statist" jeg hadde fra før...) Kvelden var meget vellykket og maten god.

fredag, desember 08, 2006

Sjokoladekake


Cia i hemmabra.blogg.se etterlyste oppskrifter på ting man må ha i julen. Denne sjokoladekaken er min favoritt. Ikke er den så veldig julete akkurat, og jeg baker den også året rundt, men passer alltid på å ha litt av den i fryseren ved juletider. Kaken blir stekt i langpanne, og så delt i ønskede stykker, som er greie å fryse. Og selv om det er mye annet godt å spise i julen, så er det bare så mye man orker av pepperkaker etc. Og alle liker denne, så her kommer oppskriften.


SJOKOLADEKAKE
5 egg
550 g sukker
450 g mel
2 ss bakepulver
1 ss vaniljesukker
5 ss bakekakao
375 g smør
3,5 dl melk

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en bolle. Smelt smør i en kjele. Ha oppi melken i smøret. Ha i melblanding og smør/melk annen hver gang i eggedosisen.
Stekes på 170/180 grader i 30-40 minutter.

GLASUR
100 g smør smeltes
2-3ss bakekakao
1 ss vaniljesukker
Melis (ca. 250 g)
Event. litt vann & kaffe

Til slutt kan man pynte kaken med f.eks. kokos strø (som jeg har gjort her), nonstop, eller hva man måtte ønske.


torsdag, desember 07, 2006

Nye julegardiner til kjøkkenvinduene


Kjøkkenvinduene har fått nye "julegardiner". Ellers i året har jeg blå/hvitrutete gardiner laget av kjøkkenhåndklær, med de er nå byttet ut med hvite lingardiner til jul. Gardinene har jeg sydd av et tynt linstoff (ikke fra Ikea denne gangen!) og grovt håndheklet blonde som minner meg om iskrystaller.


Det har også dukket opp noen engler i kjøkkenet mitt. Jeg har mange engler, og de er å se flere steder i huset ved juletider (i juletreet, julestrømper, vinduer, kjøkkenet...)

tirsdag, desember 05, 2006

Jul i stua...?


Så veldig mye jul kan man ikke påstå at det er i stua vår. Jeg foretrekker nok det rolige og enkle - et hvitt hjerte her, litt svibler der, noen engler, potpourri og en god del stearinlys. Lysfatet er blitt pyntet med litt granbar og et rosa hjerte. Vi skal selvfølgelig ha et juletre, men det kommer ikke i hus før nærmere jul.

søndag, desember 03, 2006

1. advent


Så er det blitt 1. advent og adventslyset er tent. I år er det blitt nye speiltall til lysene. Ellers har jeg pyntet "adventsfatet" med granbar, kongler og fattigmannssølv kuler.


Hver desember er stuevinduet pyntet med engler. Disse har jeg hatt i mange år - og gleder meg hver desember til å ta dem fram og henge dem opp. Det blir liksom ikke jul uten dem.


Julekrusene hører også med til desember. Disse er fra engelske Spode, mønsteret heter "Victorian Children, Gathering Kindling". De blir brukt flittig i desember - til jule/adventste, kaffe og gløgg.

lørdag, desember 02, 2006

Potpourri og svibler (igjen...)


Jeg har så smått begynt med utpakkingen av julepynt. Og noe av det første som kommer på plass hvert år er skålen med potpourri. Det er noe med den duften som sprer seg i huset som er vesentlig for julestemningen. Potpourrien har jeg kjøpt for mange år siden, men hver desember blir den tatt fram fra sin lufttette boks og tilført noen dråper potpourri essense - og da dufter den like godt som året før. Og så må det svibelduft til også. Disse sviblene kjøpte jeg for ca. tre uker siden, og nå blomstrer de (akkurat tidsnok til 1. advent).