torsdag, november 30, 2006

Svibler og amaryllis


Jeg har kjøpt fire svibel løk (hvite) som har blitt plassert i hver sitt svibelglass. Glassene har jeg kjøpt i en blomsterbutikk for noen år siden. De pleier å stå framme året rundt, men ved juletider er de i bruk. Jeg har også kjøpt amaryllis (hvit den også) med tre knopper. Jeg gleder meg til blomstringen og svibelduften.

tirsdag, november 28, 2006

Gårdsliv II


Vi har også noen høner på småbruket hos oss. Før øyeblikket er det ni voksne høner, en hane og fem kyllinger. Antall kyllinger varierer, siden vi har tre rugehøner som går i "klukk" rett som det er.


Hanen vår er er en staselig kar av rasen Plymouth rock. Hønene er av rasen Brahma, Plymouth rock og de "vanlige" Lohman verpehøner i brunt og hvitt.


Uansett rase, så er resultatet masse deilige ferske egg fra frittgående høner. Og så er høner noen "ålreite" dyr!

søndag, november 26, 2006

Blonder og roser (og rot...)


Som jeg har fortalt tidligere, så pleier jeg å holde på med flere lappetepper samtidig (allt etter humør og lyst), og nå er jeg ferdig med rose- og blondeteppet! I lengre tid har jeg samlet på blonder, både gamle og nye, og har hatt lyst til å lage noe fint ut av de. Siden jeg liker å lage lappetepper, så måtte det bli et teppe.


Jeg begynte med å lage firkanter som jeg delte på skrått mellom blonder og rosestoffer. Disse sydde jeg på et bakgrundstoff på 21 x 21 cm. Jeg laget to typer lapper (skråen til høyere og til venstre).


Det ble tilsammen 60 lapper (6 i bredden, 10 i lengden) og ble avsluttet med hvitt linstoff (fra Ikea), en blondekant og (som prikken over i´en) en smal skråskjært blomsterkant. Resultatet er blitt både romantiskt og delikat. Og nå er jeg igang med å samle flere blonder...

fredag, november 24, 2006

Pakke fra min hemmelige venn


Jeg har fått pakke fra min hemmelige venn. Og ikke bare en, men to pakker, nydelig innpakket og med et vakkert kort til.


Inne i pakkene fant jeg dette: En bunke med vakre stoffbiter, nydelig blomstret skråbond (begge vakkert innbundet med silkebånd), et vakkert håndkle med blondekant og et hjerte.


Og ikke nok med det; jeg fikk også disse to såpeposene med herlige rose- og englesåper i. Også i pakken var dette vakre bakgrunnstoffet med blomster - hele 75 cm av det. Har allerede planer for hvordan det skal brukes (ny lappeteppe på gang).


Og sist, men ikke minst, dette herlige hjertet med perler. Tusen, tusen takk, min hemmelige venn. Jeg er utrolig glad for gavene, og imponert over omtanken som ligger bak.

onsdag, november 22, 2006

Blue denim


Det er ikke bare rosestoffer, blonder og romantikk jeg liker å omgi meg med. Olastoff kan brukes til så mangt (bla. stoltrekk, som jeg har vist tidligere). Det er fint å blande blå denim med nettopp det lyse og delikate for å balansere totalinntrykket. Og så er jo stoffet så slitesterkt. Her i gangen min er det brukt litt denim for gjøre inngangspartiet røffere. Og så er jo blåfargen så nydelig. Det blåstripete stoffet på stolen kommer fra Åhlens og konsollbordet med speil er arv. Stråhattene og olavesken er ferieminner fra sydligere breddegrader.

mandag, november 20, 2006

Det er en mørk og stormfull aften


Det regner og stormer rundt husveggene ikveld. Så det er ikke annet å gjøre enn å tenne alle de stearinlysene man har (for kosens skyld, men også i tilfelle strømbrudd...) og å nyte det vakre lyset.


Og så er det jo godt å ha en vedovn å varme huset med. Det blir liksom ikke helt det samme med elektrisk varme. For det er jo dette som er noe av det koseligste med høstkveldene, egentlig...

søndag, november 19, 2006

"Sweet like candy, yeah I can be..."


Nå er "candy-teppet" mitt ferdig. Det ble både søtt og blomstrete... Stoffene er stort sett fra Cath Kidston - hon har et herlig, retro utrykk på stoffene (og de øvrige tingene) sine. Det er en glede å bruke slike stoffer.


Det hvite linstoffet er fra Ikea. Jeg bruker mye av dette stoffet i teppene mine, og som oftest forer jeg dem også med det samme stoffet. Det pleier å bli mye restebiter av det. Her har jeg fått brukt mesteparten av disse restene.

fredag, november 17, 2006

"Nytt" strykebrett


Jeg har lenge prøvd å finne et strykebrett i lyse farger, helst i offwhite (i stedet for det stygge brune brettet jeg har), men forgjeves. Så til slutt måtte det litt stoff og stiftemaskin til for å få det som jeg ønsket. Riktignok så har jeg ikke akkurat valgt et ensfarget stoff, men siden jeg skulle ordne dette selv, så kunne jeg like godt slå til med noe vakkert. Stoffet er fra Laura Ashley. Nå blir jeg glad hver gang jeg tar fram strykebrettet mitt, og det gjør ikke noe om det blir stående framme lenge (slik det ofte gjør når man holder på med patchwork).

onsdag, november 15, 2006

Gårdsliv


Her på småbruket hos oss har vi 14 vinterforede sauer av rasen Gammelnorsk Spælsau. Det er en herlig rase, godlynt, intelligent og tillitsfull. De har en langragget ull i flotte farger (våres er i brunt og sort). Idag finnes det kun 1.000 - 1.500 voksene hunndyr av rasen i Norge.


Dette er go´gutten vår, Ferdinand. Han ble far til 25 lam i våres, og vi gleder oss allerede til neste lamming.

tirsdag, november 14, 2006

En liten handlerunde


Jeg har vært en tur i byen for å handle, og for å få julestemning (litt tidlig, kansje...). Jeg kjøpte dette nydelige strikkede teppet med "diamanter" av Lisbeth Dahl - herlig å ha over seg på kjølige kvelder. Til sengelektyre fikk jeg tak i denne etterlengtede boken "Julealfabetet" - nydelige bilder og masse ideer til jul. Så kjøpte jeg også det lille nydelige hjertet fra Lexington, og selvfølgelig måtte det bli litt blomster - hvite svibler!

søndag, november 12, 2006

Julestemning


Nå er det tid for Hemmelig Venn Gave-along i julens tegn. Så jeg tenkte å gi mitt bidrag i så måte - fortelle litt om hva førjulstid betyr for meg og hva som skaper den rette julestemningen.

Førjulstid for meg er å pynte huset (fra 1. desember og utover), skrive julekort, ordne (både kjøpe og lage) julegaver og å bake (pepperkaker og krydderkake). Jeg liker å pynte huset med hvite tilbehør - hvite svibler, hvite amaryllis, hvite kjøkkengardiner, hvite julestrømper og hvit juleduk. Og så liker jeg ting i fattigmannsølv, glass, og så litt rosa da... I den søte førjulstid liker jeg å drikke adventste, julete og gløgg (og så er det godt med litt vin). Julepynten er i høyeste grad av det nostalgiske slaget - gammeldagse glansbilder, julekuler (men kansje i en litt "moderne" farge - rosa!) tørkede appelsinskiver, kanelstenger og selvfølgelig friske blomster. Juleluktene er viktige - nellikappelsiner, granbar, potpourri - og pinnekjøtt! Julestemning er ferdig pyntet hus, god tid til å nyte det og å ha sine kjære rundt seg. Litt snø er heller ikke å forakte. Og så er det deilig å høre på musikk - helst "Desemberbarn" av Kari Bremnes og Rikard Wolff, eller Oslo Gospel Choir.

fredag, november 10, 2006

Julestrømper


Jeg har sydd et par julestrømper. Jeg samler på blonder, gamle og nye, og til disse strømpene har jeg brukt litt av "samlingen" min. Jeg har også brukt rester av diverse damaskstoffer i hvitt og offwhite. Strømpene er foret med tynnt linstoff. Og så pyntet med silkebånd og engler!

torsdag, november 09, 2006

Prikker, ruter, striper og blomster


Jeg ha ikke deltatt i mønsteruken, men ble alikevel inspirert til å gi et lite bidrag. Jeg er nemlig veldig glad i prikker og fikk lyst til å vise et par av mine mugger i prikkete mønster. Den blå er fra Laura Ashley, den rosa fra House Doctor, og bollen er fra Greengate. Lappeteppet som jeg holder på med (ikke ferdig enda, bilde av ferdig teppe kommer sikkert senere) er i rutete mønster og er laget av prikkete, stripete, rutete og blomstrete stoffer fra Cath Kidston, Laura Ashley og Greengate.

onsdag, november 08, 2006

RanunklerJeg har fått blomster av min kjære. Ranunkler er noe av det vakreste jeg vet, og hvite sådane spesiellt. Egentlig minner ranunklene meg om våren, og det er jo koselig nå midt i høstmørket. Og så er det jo deilig å få blomster!

tirsdag, november 07, 2006

Drømmen om ProvenceJeg har fått bursdagpresang av svigermor. Bursdagen er ikke før i slutten av måneden, men gaven fikk jeg i helgen. Og jeg fikk lov til å åpne den med en gang. Dette er hva jeg fikk - en drøm av en bok fra det solfyllte Provence. Jeg har alltid drømt om å reise dit; landskapet, maten, vinen og den herlige franske landstilen lokker. Så nå kan jeg sette meg i godstolen og drømme i vei...

mandag, november 06, 2006

Kosekroken vår
Dette er kosekroken vår. Olatrekket har jeg sydd av x-antall gamle olabukser. Stolen er utrolig herlig å sitte i og vi pleier å "sloss" om plassen. Den bakerste puten er av Cabbages & Roses stoff og den foran har jeg sydd av en Greengate-brikke (samme pute også i den rutete stolen). Sofaen er en gammel traver fra Ikea som jeg har sydd ny trekk til i stoff fra samme sted. Den blårutete ørelappstolen er en gammel stol som er blitt trukket om hos møbeltapetserer i et (nå utgått) Designers Guild stoff.

lørdag, november 04, 2006

Et lappehjerte


Med dette lappehjertet vil jeg gjerne si tusen takk til alle dere bloggere som har kommet med så koselige og positive kommentarer på bloggen min. Jeg er både overveldet og glad for den responsen jeg har fått av dere på så kort tid. Her på landet er det langt mellom husstandene og enda lenger mellom menneskene med samme interesser som meg. Med all den positive feedbacken fra dere får man ekstra motivasjon og inspirasjon. Ønsker dere alle fortsatt en god helg!

fredag, november 03, 2006

Endelig ferdig!Endelig er jeg ferdig med dette lappeteppet, som jeg har holdt på med i over to år. Det er sydd for hånd av reststoffer - man tar hva man har - prinsippet. Stoffene er alt fra min kjæres gamle Ralph Lauren-skjorte til jeanstoff, Greengate, Cath Kidston, Ikea og Åhlens. Det har tatt så lang tid å sy den, fordi jeg går litt lei innimellom og har lyst til å begynne på andre tepper. Jeg pleier å ha 3-4 tepper på gang samtidig (både håndsydde og maskinsydde) - det er greit å bytte på alt etter humør og farger man har lyst til å jobbe med.

torsdag, november 02, 2006

Sommerlengsel
Da vi stod opp igår morgen var vinteren kommet med snø, isende vind og 6 minusgrader. Kjøkkenhagen var dekket av nysnø og jorden frossen. Da kom lengselen etter den lyse og varme årstiden - og en kjøkkenhage som for bare fire måneder siden var frodig og produktiv.