tirsdag, oktober 31, 2006

Mitt atelier
Mitt atelier ble ferdig ifjor høst. Det var tidligere garasje for traktoren, men nå har jeg fått et arbeidsrom - og traktoren har fått plass i låven! Rommet er mer shabby enn chic - bordet og stolen sto i låven til naboen (bordet ble brukt som slakterbord) og skapet fikk jeg av svigermor. Allt fikk noen strøk med hvitmaling. Resten er fra Ikea. Teppet på sengen har jeg sydd for hånd. Og så er jeg veldig glad i puter (her kommer kjøkkenhåndklær til sin rett igjen) og rosestoffer! De har jeg kjøpt hos Bennison, Cath Kidston og Laura Ashley i London. Gardinkappen er laget av mors gamle damaskduk (med ny blonde).

søndag, oktober 29, 2006

Flere kjøkkenbilderStolen er en gammel skinnstol som jeg har sydd slip cover til av stoff fra Ikea. Roseputen er av et gammelt Laura Ashley-stoff. Jeg liker veldig godt de emaljerte kjøkkenboksene fra House Doctor. De ser nokså autentiske ut med flassende maling etc., og er selvfølgelig ypperlige til oppbevaring av nettopp pasta, ris, kaffe etc.

KjøkkenlivHer kommer det et par bilder fra kjøkkenet mitt. Duken på bordet har jeg sydd ferdig i høst. Jeg liker å bruke kjøkkenhåndklær til alt mulig, også utenom det tiltenkte, som til lappeteknikk, til gardiner (f.eks. kjøkkenvinduene) og til puter. Jeg liker å ha duk på kjøkkenbordet fordi bordplaten er stygg (men bordet og stolene er arv og jeg liker dem). Ellers samler jeg på mugger, kanner og kopper, helst i blått og hvitt, men også i rosemønster eller bare "plain" hvitt.

tirsdag, oktober 17, 2006

Høst på terrassen


Dette bildet er fra terrassen vår. Lappeteppet i høstfarger har jeg sydd for hånd med stoffer fra Laura Ashley og Åhlens.

Høststemning


Nå er det høst, og eplene er plukket ned fra trærne, så jeg måtte bare ta et bilde. Vi har 13 epletrær, men foreløpig er det ikke mye innhøstning å snakke om, siden de er bare noen få år gamle. Men om noen år må vi nok begynne å sylte og safte...

søndag, oktober 15, 2006

Mias egen blogg


Endelig har jeg fått min egen blogg etter å ha lest og blitt inspirert av andres en stund. Bloggen min kommer til å dreie seg om livet mitt på småbruket vårt, om min brennende interesse for interiør (den nordiske blonde ispedd "shabby chic" og engelsk country living) og patchwork. Jeg har mitt eget atelier, hvor jeg syr lappetepper og lager ting av blonder (gamle og nye) og rosestoffer. Jeg har en hage, hvor jeg dyrker historiske roser, stauder og grønnsaker.